cc 210607

Per Junqueras, la via escocesa és el model a seguir, és a dir, la via d’un referèndum acordat, perquè és l’opció que genera “més garanties i reconeixement internacional immediat”. “Perquè sabem que altres vies no són viables ni desitjables en la mesura que, de fet, ens allunyen de l’objectiu que cal assolir”

Vaja, no es pot dir que sigui una gran novetat perquè l’hem, diguem-ne, sol·licitat 19 o 20 vegades aquest referèndum acordat? Hem anat fins i tot al congrés espanyol a demanar-lo solemnement. Quina resposta hem rebut cada una de les vegades que hem fet l’exercici de demanar la via escocesa. Doncs cop de porta als nassos. I jo em pregunto quin canvi s’ha produït perquè ara tinguem la més mínima possibilitat de rebre una resposta diferent.

El mateix Junqueras ens parlava de que 20 anys és el temps que ens cal per aconseguir la independència. Vol dir que molta gent que va posar el cos per defensar les urnes jo no ho veurà o no ho veurem. Però clar, cal anar-hi treballant.

De moment el President de la Generalitat va a fer homenatges al Grande de España conde de Godó conjuntament amb el President del govern espanyol mentre imputen al coordinador de l’ANC de Manresa pels talls de l’AP7. Això deu formar par de l’estratègia cap a la via escocesa.

Junqueras, fins que no es demostri el contrari, ha abandonat l’1-O i a tota la gent que va fer-ho possible.

Soc dels que, humilment, penso que sense la unilateralitat, la mobilització, la lluita no violenta i la democràcia no ens en sortirem.

Quan veig que el PSOE felicita a ERC pel seu comportament penso que no anem bé, gens bé. 



Catalunya Proposa

Share by: