cc 230425

ERC ha fet un gir de 180º del que deia que havia de fer l’independentisme abans del referèndum del 2017 al que diu que ha de fer ara.

ERC pensa que l’independentisme ha d’ampliar la base de suport a la seva causa, i ja hi estem d’acord, perquè així evitarem més enfrontaments en una fase posterior per consolidar la independència, però la decisió que pren, honradament, o no, per aconseguir-ho és totalment errònia, n’és precisament el contrari del que s’ha de fer.

La seva decisió és la de demostrar, segons la doctrina de Mossèn Junqueras, que els catalans som molt responsables i dòcils i no volem enfrontaments amb l’Estat Espanyol i així atreure’ns a la nostra causa a molts no independentistes que vegin el “bon minyons” que som. Però els dirigents espanyols no pensen així, mai en la història han pensat així. Aquesta actitud per ells és de rendició i això els encoratja  encara més a reprimir aquests que ni volen ni saben demostrar-se ferms defensant el que diuen que son els seus drets.

Sense estendre’ns més en totes les actuacions que està fent ERC en tots els nivells només hem de dir que a les properes eleccions municipals han decidit no parlar d’independència, diuen, perquè ja seria massa, que volen l’autodeterminació i tornar a votar. Mirin l’autodeterminació la vàrem exercir i vàrem votar en el referèndum dels 2017 i això és el que s’ha de defensar. L’única forma d’aconseguir ampliar el gruix de gent que doni suport a un estat independent és demostrar, en la pràctica, que l’independentisme sap millor que cap altre moviment què necessita el país i que té les solucions més adequades pel benestar de la ciutadania amb mesures pràctiques, amb lleis avançades, amb solucions efectives per tothom i sols així aconseguirem atraure als ciutadans a les nostres posicions perquè veuran que som els millors, i això ho hem de fer precisament, proclamant a tort i dret que som els independentistes els que proposem les millor solucions.

Això és donar la cara, amb mesures concretes de tot tipus, amb actituds no claudicants que es guanyin el respecte dels ciutadans no independentistes. I això no ho podrà fer mai ERC quan està demostrant no saber ni tan sols llegir la realitat actual i ens està portant pel pedregar.

Així no es pot confiar en ERC per arribar a la independència.

Senyors d’ERC, pleguin i deixin pas a altres opcions molt més decidides i clarividents del què s’ha de fer, no ens vulguin enganyar més amb Acords de Claredat si vostès no s’aclareixen per a res.

I aquests adjectius son els termes menys punyents que podem fer als companys d’ERC, esperant que deixin de defensar la seva hegemonia com a dirigents, en definitiva això vol dir les seves cadires i reconsiderin la seva estratègia.


Catalunya Proposa

25/4/23

Share by: