VA 20230609


Proposta per les eleccions espanyoles 2023 (1)


Hi ha companys, i de manera bastant extensa, que creuen que no ens ha d’importar res el que passi a Espanya i per tant no hem de votar, però així perdem possibilitats de debilitar l’Estat Espanyol. Tot el que fem a Catalunya té incidència a Espanya i una de les premisses de la nostra confrontació contra l’EE és decidir quines accions hem de prendre per debilitar-lo, encara més, i aconseguir avantatges en la confrontació.


L’EE pateix diverses crisis molt importants, l’econòmica (amb el seu gran dèficit i tots els casos de corrupció), la territorial (amb l’enfrontament amb Catalunya), la jurídica (amb les sentències en contra dels tribunals europeus i una Constitució retrograda, amb ribets clarament dictatorials), i la

institucional (amb la crisi de la Monarquia), que el fan vulnerable i sobre les que s’hi ha d’incidir per fer-les encara més grans. 


Per descomptat el nostre interès no és ajudar a les forces “constitucionalistes”, signants del 155, sinó incidir i aprofundir les seves contradiccions i agreujar les seves esquerdes denunciant el seu caràcter hereu del feixisme franquista i les vulneracions dels principis democràtics i dels drets humans bàsics, característic de les seves actuacions i així incidim sobre les crisis que té minant la seva fortalesa, desprestigiant-lo davant de qualsevol interlocutor, especialment denunciant la Constitució i la Monarquia i el Virrei Felip amb tos els casos de corrupció destapats en els darrers mesos i anys.


Ara, per les eleccions espanyoles alguns partits independentistes parlen de fer una llista única, o un front democràtic. Catalunya Proposa estem plenament d’acord en fer grup únic amb tots els diputats catalans tan al Congrés com al Senat (encara que el Senat és una institució gairebé inútil). Això no necessitaria de fer una llista única, però si fer un programa conjunt de mínims a defensar per tots els diputats independentistes.


Aquest programa consensuat ha de ser l’avantsala del programa que s’ha de presentar a les catalanes (que poden ser aviat, o al 25, quan toquen, i que donaria més temps a preparar-ho tot) i son una advertència del perquè estem disposats a independitzar-nos.


Els partits han d’aprendre a fer les coses radicalment al revés de com ho fan fins ara.


Hem dit, en els nostres escrits, que tal com estan organitzats no serveixen per dur-nos a la independència, perquè el seu si, d’existir, és enfrontar-se entre ells per obtenir l’hegemonia al territori en que es presenten i això inevitablement porta a baralles constants. Per una lluita d’alliberament nacional, com la nostra, és necessària la unitat i per aconseguir-la han d’aprendre a consensuar programes d’actuació per tal de, amb el debat, arribar a millorar qualsevol proposta o projecte presentat. Sabem que és més fàcil arribar al consens amb projecte molt més concrets i això és el que es pot fer en aquestes eleccions espanyoles.


La nostra proposta és plantejar tots els greuges que patim ara mateix i des de temps:


  • Espoli econòmic. Des de fa temps Catalunya pateix un espoli econòmic de més de 20.000 milions d’euros cada any. Aquest espoli s’ha d’explicar amb ets i uts perquè sigui perfectament clar i justificat. Aquest dies fins i tot el cap del PP espanyol Nuñez Feijoo, ha dit que els catalans som els més solidaris doncs som els que paguem més impostos.
  • Repressió del català. S’han d’enumerar totes les mesures repressives de l’estat, des de fa temps, contra la nostra llengua, des de les denúncies presentades per parlar en català, moltes vegades contra agents de les suposades “autoritats”, etc. S’ha d’explicar casos i casos per què quedi clar
  • Repressió del sistema educatiu. El nostre Parlament té plena sobirania per decidir les lleis sobre les que es regirà l’ensenyament a les escoles. Fins ara teníem un sistema d’immersió lingüística que varen impulsar 19 famílies de Sta. Coloma de Gramenet i que ha funcionat molt bé fins ara mateix en que l’EE i la Justícia es veuen en el dret de canviar aquestes lleis i imposar el 25% de castellà a les escoles, entre altres, etc, etc, etc
  • Retallades de pressupost a la sanitat, que comporta un dèficit en l’atenció als pacients. L’estat espanyol s’ha carregat el nostre sistema sanitari, malgrat que en la recent pandèmia del Covid hem demostrat que hem sigut dels primers a adoptar mesures que primer varen ser frenades i posteriorment adoptades a la resta de l’estat. Recordem el famós “Nos hemos cargado la sanidad” del, en el seu moment, ministre espanyol Jorge Fernandez Diaz.
  • Dèficit gravíssim d’inversió en el sistema de rodalies. Només amb les promeses del dirigents socialistes des dels temps de Zapatero s’han deixat d’ingressar uns 25.000 milions d’euros, que mai han arribat. Fins i tot la CEOE catalana, ha parlat que el dèficit de l’EE d’inversió en infraestructures supera els 37.000 milions d’euros.
  • Desatenció dels sistemes socials. En tots els ordres però sense anar més lluny en el dèficit d’habitatge en la que s’han carregat les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, sense fer-ne cap altre que millori la catalana.
  • Desatenció dels sistema energètic fins el punt que (encara que anem endarrerits), tenim molins de vent que han de parar perquè no tenen posades les línies d’Alta Tensió per evacuar l’energia produïda, que son competència de l’estat.
  • I en definitiva explicar totes les mentides que diu l’E amb promeses d’inversions o de millores i que després no es compleixen. I fer-ne la suma en els darrers anys.

 

Tot aquest programa és per reivindicar-ho a Madrid i el poble espanyol sàpiga què passa a Catalunya i què els amaguen els seus dirigents, però també perquè els catalans sàpiguen que ens estan fent perquè, amb el control dels mitjans de comunicació estatals i també alguns de catalans tergiversen la realitat intentant capgirar-la descaradament.


Com hem dit l’exposició d’aquests greuges en aquestes eleccions és l’avantsala del programa que s’ha de presentar a les propers catalanes i que explicarem en un altre article.


Catalunya Proposa.


9 juny de 2023


Share by: