VA 230118


Apunts sobre el galdós paper que fa ERC tan en el tema dels pressupostos com en el tema de la cimera franco espanyola a BCN


L’article publicat a El Nacional.cat després de la roda de premsa de la Marta Vilalta, del dilluns 16 diu:


“ERC acusa el PSC de "xantatge" pels pressupostos.”


 “ben entrada la tercera setmana de gener, no entenem com el PSC o Junts continuen una setmana més amb un bloqueig incomprensible”.

Doncs miri aquesta és la conseqüència de governar amb minoria. Son vostès que han de presentar una proposta que atregui a altres formacions, i consensuar-la tot cedint en part i pactant. Si no poden no els queda més remei que dimitir i convocar eleccions i deixin d’acusar a altres que ells en son els culpables. Els únics responsables d’aquest atzucac son vostès. S’ho haurien d’haver pensat abans de deixar que es trenqués el Govern amb el qual si que tenien majoria per aprovar-los.

També poden fer un nou tripartit, (que en realitat és el que buscaven des del començament, almenys això sembla talment) amb PSC i Comuns i quedaran retratats davant tot el món independentista (inclosos un gran sector de la seva pròpia base, per exemple el moviment 1-O), pactant amb els qui varen estar contra la independència. Recorden la Sra. Jèssica Albiach ensenyant la papereta amb el vot en contra al Parlament? I no recorden que els socialistes van ser els que van votar a Madrid a favor d’implantar l’il·legal 155 contra Catalunya?

No ens vinguin amb més enganys.


Però vostès continuen fent el préssec (per ser mooolts suaus) dient (citem  l’article d’El Nacional)


“Pel que fa al moviment de Pablo Llarena de la setmana passada, els republicans insisteixen que s’ha aconseguit “eliminar el delicte de sedició” gràcies a la seva “força i determinació” i que es comencen a veure els seus efectes.”


No ens facin plorar de tan riure, en dir que son vostès amb la seva força i determinació els que han aconseguit eliminar el delicte de sedició. I ens ho volen fer creure quan pràcticament tots els independentistes sabem que la sedició l’ha eliminat el govern espanyol perquè mentre hi hagués, al codi penal, aquest delicte del segle dinou i de caire antidemocràtic la UE mai no hauria volgut extradir els exiliats i ha pressionat Espanya per tal que l’eliminés per la pudor a feixisme que feia.


Per altra banda l’article ens diu:


“Marta Vilalta ha reiterat que avui les condicions per defensar el projecte polític independentista són “objectivament molt millors”, però ha admès que cal continuar avançant en el camí de l’amnistia. “Ha caigut la sedició, no es pot aplicar desordres públics agreujats a l’1-O i batallarem la interpretació de la malversació”.


Mare meva, aquesta afirmació fa semblar que vostès només pensen en els presos indultats i en els militants del seu partit, per veure si els treuen la inhabilitació i es poden tornar a presentar a les properes eleccions. Per què ara, que ja han acceptat el redactat del nou codi, batallaran per la interpretació de la malversació?, això s’havia de fer abans d’acceptar el nou redactat. A més vostès han acceptat els desordres públics agreujats quan aquesta és una definició subjectiva que sabem que els tribunals franquistes espanyols sempre la interpretaran de la forma més punible cap a tots els moviments reivindicatius de protesta que facin els catalans al carrer.

Quina manera de deixar a l’estacada els moviments ciutadans del carrer, només per mirar el seu melic.


Per altra l’article ens diu:

 

“La presència d’Aragonès a la cimera

Més enllà de si hi ha acord pressupostari o no, aquesta setmana estarà marcada per la cimera Sánchez-Macron, que se celebrarà aquest dijous a Barcelona. Els republicans han fet una crida a la mobilització i la participació a la manifestació unitària per “reinvindicar que el conflicte no s’ha resolt i que l’independentisme és ben viu”, i per deixar clar als governs espanyol i francès que hi ha dos consensos a la societat catalana: l’amnistia i l’autodeterminació. Preguntada sobre la crítica d’alguns sectors independentistes a la presència del president Pere Aragonès a la cimera, Marta Vilalta ha assegurat que “farà el que li pertoca com a màxima autoritat del país”, rebent dos presidents europeus i fent arribar les seves “reinvidicacions”, i n’estan “orgullos que estigui on ha d’estar”.


Mirin, per reivindicar que el conflicte no s’ha resolt, no hi hauria manera més clara que rebre els presidents espanyol i francès que han intentat aniquilar del mapa tota presència catalana (no cal que els hi recordem la llarga història en aquest sentit), i presentar-los–hi un catàleg de greuges, acceptats i consensuats amb totes les forces independentistes, i dir–los–hi que vostè no continuarà a la reunió en protesta per l’actitud dels seus respectius estats.


Però continua dient l’article:


“Dit això, ha advertit que seria “un error” i un “tret al peu” que s’utilitzés la convocatòria per a “criticar algun company de viatge” o “acusar un altre independentista”.”


L’error és assistir a la reunió. A més es fa el préssec dient que el partit i fins i tot el seu president Oriol Junqueras, assistirà a la manifestació contra la reunió (????). En que quedem, s’està d’acord en que els dos presidents i el que encarnen, facin la reunió a BCN per veure com la conflictivitat amb Catalunya ja ha passat i, i per l’altra es va a una manifestació contra la reunió?

Facin-s’ho mirar. Els podem aconsellar bons psicòlegs que els poden ajudar a aclarir-se perquè, si no estan en connivència amb “els enemics del país” resulten vostès molt poc de fiar com a governants, i si ho han fet perquè han pactat que ho controlen tot i no hi haurà resposta de l’independentisme, si fos això, pleguin i marxin a casa i que no ens vulguin fer passar per curs de gambals i no traeixin més al moviment independentista.



Perquè el que fan vostès no és un tret al peu sinó un tret al pit de l’independentisme.

 

Catalunya Proposa


18/1/2023

 

Share by: