cc 210611

El passat dijous davant el Tribunal Europeu de Drets Humans Francesc Homs anunciava que interposaran una querella per prevaricació contra el Tribunal de Comptes espanyol si la magistrada instructora no canvia la manera d’actuar. Veiem les paraules d’Homs com una crida a tots els catalans perquè posem fi al procediment que impulsa aquest Tribunal per arruïnar a molts dels que van treballar i es van responsabilitzar de tirar endavant el referèndum de l’ 1 d’octubre i a les seves famílies. Compte! que van de valent. Només cal que escolteu i mireu el vídeo que “Octuvre” els va dedicar per saber qui son i on poden arribar.

Resulta que ara El Tribunal de Comptes considera delictiva tota l’acció de la Conselleria d’Exteriors des de l’any 2.012 al 2.017. Això no només es interferir en el poc autogovern que té Catalunya sinó que busca condemnar econòmicament als que van treballar en aquesta Conselleria durant els anys esmentats. Tot plegat recorda el que va significar la “Ley de Responsabilidades Políticas” que feia servir el franquisme per arruïnar els que ja havien estat condemnats pels tribunals militars obrint-los un altre procediment.

Artur Mas, Joana Ortega Irene Rigau i el propi Francesc Homs van haver d’assumir fiances de gairebé cinc milions d’euros i el catalans ens vam limitar a intentar ajudar-los a pagar-les. Ara ja no són només els 5 milions d’abans el que demanen sinó que parteixen d’una despesa que consideren il·legal de 416 milions d’euros. Per posar un exemple, només al director del Diplocat Albert Royo sembla que li demanen 15,8 milions.

Ja es veu que no ens enfrontem només a un problema que exigeix la solidaritat de tots sinó que amb el Tribunal de Comptes tenim davant un greu problema polític que cal aturar. I aquest problema tan greu cal que sigui liderat de forma explicita pel president Aragonès des del Govern i per la Presidenta de la ANC Elisenda Paluzie des de la societat civil. Esperem la seva resposta.



Catalunya Proposa

Share by: