CC 210825

Soc dels que penso que el Consell per la República és un dels instruments més importants que disposem per assolir l’objectiu de constituir la República declarada el 27 d’octubre de 2017, així com la mobilització ciutadana n’és un altre. Sistemàticament consulto el nombre d’inscrits en el web de Consell però no m’enganyo aquest nombre és decebedor. Dels més de 2 milions de votants del SÍ només s’han inscrit fins avui, 24 d’agost de 2021, 98.500 que és menys del 5%.


La qüestió és per què aquesta xifra és tan baixa? Quins són els motius que ens porten a aquest fracàs? Per què l’organització que millor representa l’esperit de l’1-O i la legitimitat del govern derrocat pel 155 no té el suport massiu de l’independentisme?

Si fem cas del que es diu en els ambients sobiranistes la xifra d’inscrits hauria de ser molt més alta però la realitat és la que és.


Un anàlisi de la situació que vivim pot ser que els motius d’aquest, de moment, fracàs són diversos.


1. La gent no acaba d’entendre el sentit, les funcions i els objectius del Consell i per altra banda desconfia per la poca unanimitat en donar-li suport de les diferents entitats socials impartits.

2. La forma erràtica en que del propi Consell està tirant endavant. Està costant molt anar avançant en els seus plantejaments probablement pels mitjans en que compta i els pals a les rodes que els hi estan posant des de diferents àmbits. Però, quantes vegades caldrà ajornar les eleccions de l’assemblea de Representats?

3. Un altre factor podria ser el paper del MHP Carles Puigdemont. Pot ser el president del Consell per la República i al mateix temps ser president d’un partit, Junts, sense que aquest fet signifiqui una gran contradicció? Personalment penso que el president del Consell ha d’estar per sobre dels partits. 

4. Malgrat que la constitució del consell va ser acordada per ERC, Junts i, crec, entitats socials, el que s’ha fet evident és que ERC li ha fet el buit sistemàticament des del principi. Poder la raó d’això és per qui ostenta la presidència? 

5. Per altre banda l’acció de suport que estan fent l’Assemblea i Òmnium és molt millorable. I de la CUP només Poble Lliure sembla que hi creu.

6. Quan als partits en aquest període transcendental pel país ja sabem que no canviaran, que busquen guanyar poder i l’enfrontament amb els altres per mantenir-lo o arrabassar-lo. No saben militar pel país no coneixen res més que militar pel partit. I sabem que això continuarà sent així sigui quin sigui el moment que viu Catalunya i siguin quines siguin les aspiracions dels seus ciutadans. De manera que el Consell els hi queda una mica lluny 


Rascant una mica segur que podríem fer més anàlisi per trobar més motius de perquè la gent no acaba de confiar amb aquest instrument tan important del que disposem. 


La independència l’haurà d’impulsar el poble acorralant als partits fins que donin els passos necessaris. Penso que s’ha de donar resposta als inconvenients existents per disposar d’un Consell per la República fort que lideri l’estratègia unitària cap a la República.


Quan arribem a 500.000 inscrits ja podrem dir; això està en marxa!



Catalunya Proposa 

Share by: