cc 230215

La sentència del TJUE sobre les prejudicials a les euroordres del Conseller Puig han evidenciat que hi ha Grups Objectivament Identificables de persones que es poden identificar com a minories nacionals.


Marija Pejcinovic, Secretaria General del Consell d’Europa, és l’autora d’un informe del CE, en què conclou que defensar pacíficament la independència d’un territori és emparat per la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte. L’informe subratlla la importància que els estats protegeixin la llibertat d’expressió i insisteix a dir que la defensa de canvis en l’estructura del territori no es pot perseguir.”


Aquesta sentència ens dona als catalans la tranquilitat de que defensar el dret a la independència no podrà ser castigat i als espanyols l’angunia de que no ens poden reprimir i per tant podem expressar el nostre anhel d’independència.


Al mateix temps han començat a enjudiciar a una colla de policies nacionals que van reprimir violentament i denigrant la ciutadania el 17-O i ara comencen a queixar-se d’aquests enjudiciaments contra ells. Com sempre fan els espanyols, cap càrrec policial dels que els van manar fer aquestes actuacions ha sortit en la seva defensa i així els paguen la seva obediència brutal, tot plegat fa que comencin a estar preocupats.


Per altra banda declaracions d’aquests mateixos policies nacionals diuen que haguessin necessitat 200. 000 agents per poder parar el referèndum i això també els preocupa.


Finalment la por de molts catalans de que l’EE podia venir amb els tancs per intimidar la població ara sabem que era un farol doncs, tal com ha reconegut la pròpia ministre de defensa, no han pogut subministrar tancs per ajudar Ucraïna en la seva guerra contra Rusia perquè els tancs estan en uns magatzems des de fa més de 10 anys i sense manteniment amb lo qual estan en un estat deplorable, i no els hi poden proporcionar.


O sigui que ni por de la repressió jurídica, per la sentència del TJUE, ni por de la repressió policial perquè no poden contenir les manifestacions multitudinàries, ni por dels tancs perquè els tenen avariats. I en canvi ells estan molt preocupats precisament per la sentència del TJUE, els seus policies comencen a dubtar de tornar a reprimir la ciutadania perquè els poden acusar de brutalitat i fins i tot fan el ridícul tenint els tancs avariats.



Sembla talment que la por comença a canviar de bàndol.


Catalunya Proposa


Share by: