cc 230306

El Molt Honorable President Pere Aragonès ha despatxat l’episodi de catalanofòbia de la infermera gaditana dient que no és representatiu. Encara bo que molta gent del país ha reaccionat de manera ben diferent considerant que malauradament aquest cas és massa representatiu. Dels casos de catalanofòbia que es van produint dia rere dia quins són representatius pel President? Què ha de passar per què s’activi alguna alarma en Aragonès?

Què se’n ha fet de la llei del català a l'escola que va aprovar el Parlament el juny passat?. Llei que havia de posar fi a la imposició del 25% de castellà en algunes escoles? Avui encara hi ha escoles amb la imposició del 25% i no veig que la conselleria hi faci gaire res. Ara fa dos o tres mesos que es van formular 100 mesures de xoc per potenciar l’ús del català. Se’n està aplicant alguna d’aquestes mesures? Algú en fa algun tipus de seguiment? El Molt Honorable va justificar aquestes mesures perquè el català no havia rebut l’atenció deguda. Que a aquestes alçades el President de la Generalitat reconeixes que el català no havia estat prou cuidat em va semblar de “dimissió”. Si observem el tracte que rep la nostra llengua a TV3 on, per exemple, s’entrevista a Luis del Olmo en castellà, la qual cosa era impensable no fa gaire temps, i tenint en compte qui mana amb mà de ferró la nostra tele només podem concloure que el català ja no és una prioritat per a ells.

És evident que la nostra llengua no és una de les preocupacions més importants dels de Junqueras i Aragonès, malgrat que la tinguem amenaçada i que el rival espanyol no descansa ni un dia per tal de minoritzar-la fins fer-la desaparèixer.

Tot fa pensar que eixamplar la base passa per entrar en zones castellanoparlants i el català és una nosa per aconseguir aquest objectiu d’ERC.

Mentre tant ha de ser la ciutadania qui faci tot sola l’esforç per defensar la llengua. 


Joan Carles Roca



Share by: