cc 230723

Avui dissabte, 29/7/23, surt un article de Ignasi Aragay al diari ARA, titulat “ Puigdemont permetrà que Sanchez sigui President” que, entre altres coses, diu:


“Amb repetició electoral, Puigdemont donaria una segona oportunitat a Vox i perdria crèdit a Brussel·les com a baluard dels valors democràtics ”


Nosaltres volem remarcar que aquesta opinió és falsa. Si hi ha una repetició electoral només serà a conseqüència de la negativa de Sanchez a recolzar cap reivindicació sobiranista catalana i per tant serà Sanchez, amb la seva intransigència,  qui donarà una segona oportunitat a VOX.


Tots aquests que xerren molt, bla,bla,bla continuen pensant en clau espanyola i obliden que Sanchez i les esquerres espanyoles, que fan de poli bo, però en definitiva, poli,  sempre han mentit en les seves promeses i sempre han votat contra els interessos sobiranistes catalans, per tant, què fa pensar que ara ho faran diferent?


En clau catalana, tots els votants independentistes “hiperventilats” o “maximalistes” com se’ls denomina, el que esperen és una posició ferma de no claudicació  (s’han presentat a les eleccions dient que volen el dret a l’exercici de l’autodeterminació i amnistia total o res, i no es vol res menys) i si es mantenen en la seva reivindicació, farà augmentar les esperances d’aquest sector. Si ara no es manté la posició, adeusiau votants “maximalistes” (que per cert en som molts tot i estar en les hores més baixes de moral) i tenim esquerra catalana miserable i pactista, amb les engrunes de l’estat, per dècades.


Si ja estem prou sotmesos què més podem esperar? Ja no confiem amb ERC,  i ha desaparegut pràcticament la CUP (que ara es volen refundar???) per tant encara pensem que Junts pot mantenir la posició de partit netament independentista i tenir una posició clara dins les  (desgraciadament, però necessàries) institucions autonomistes.


Per tant, Junts no ha de claudicar davant cap oferiment pactista “suposadament” beneficiós pels catalans, perquè això sempre és mentida.


Junts, no defalliu, i si no ofereixen res evident, eficaç i escrit, que tornin a convocar eleccions. Veurem si els votants a l’estat espanyol tornen a donar confiança a les dretes i els feixistes o si fan un canvi i de veritat paren els peus a la dreta cavernària. I veurem què passa a Catalunya, si els votants “maximalistes” milloren els resultats o no, perquè el que passi aquí és l’únic que de veritat ens importa.


Joan Guarch


Catalunya Proposa


29/7/23


Share by: