cc 231013

Una de les demostracions de la incompetència i mediocritat intel·lectual que tenen molts dels nostres polítics s’ha demostrat en l’Acord de Claredat que ha proposat el President Aragonés.


No ens hi volem estendre massa doncs ja s’han publicat diversos articles que en parlen, aquest cop si, clarament sobre aquest Acord.


La primera observació i més clara no pot ser, un referèndum sobre l’autodeterminació a Catalunya, només té una pregunta CLARA “Vols que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República? Si o No


No cal donar-hi més voltes. Però el President, segons un article d’El Nacional: “La idea no va tenir una especial acollida i no ha aconseguit superar ni una votació del Parlament.” I tot i això va voler encarregar un informe a un conjunt d’experts(?), i jo em pregunto experts en què? I quina posició tenen respecte a l’’independència de Catalunya?


I aquest experts per aclarir la situació donen cinc fórmules de referèndum, i tres d’elles les tenen que votar a tot l’estat i les dos que es voten aquí una és si volem una reforma Constitucional i l’altre si volem una reforma de l’Estatut d’Autonomia. I aquests anunciats son per facilitar el redactat “clarificador” que tenen les propostes efectuades.


Primera observació: Vostè no sap que quantes més opcions es donen per la resposta aquest queda més diluïda i la resposta no queda clara?, per si es decantés per un referèndum amb respostes múltiples, que ja seria el que falta.


Segona observació, aquest és en realitat una pregunta: Amb totes aquestes opcions on queda plasmada la sobirania catalana per decidir sobre el seu futur com a nació? En tres han de decidir una votació a tots els espanyols i en les dues que votem a qui, ja ho hem dit, una és per si volem una reforma de la Constitució Espanyola i l’altre és si volem una reforma de l’Estatut d’Autonomia, en quina fórmula votem, CLARAMENT, si volem la independència, si o no?


En definitiva i per acabar, perquè aquest article el penjarem en la secció del nostre web de Clar i Català, només cal llegir el títol de l’Editorial del Partal d’ahir 12/10/23 que diu: “La proposta de l’acord de la claredat posa el govern d’Aragonès obertament contra el dret d’autodeterminació” i continua “El mètode que proposa el consell assessor va completament i directament en contra del dret d’autodeterminació, i el govern no pot assumir-lo sense situar-se al marge del consens social i fer-se’n còmplice”. No calen més paraules.


Però hem d’acabar dient que ens dol a l’ànima la mediocritat catalana, però aquest cop encara més en estar representada pel President de la Generalitat.


És exactament el contrari del que pensem que han de fer els polítics des de les institucions catalanes, tal com hem explicat en el nostre article, penjat al web el passat dia 9/10/23 amb el títol “Els partits polítics i les institucions” i del que en citem uns paràgrafs, ens les que queda molt clara la nostra posició “Això s’aconsegueix legislant bé, governat encara millor i fent servir la meritocràcia l’excel·lència en l’exercici dels càrrecs institucionals. Han de ser els millors en cada àrea els que posin el seu saber i contactes per fer aquest servei en el moment de la Proclamació de la República.


Això és incompatible anant a les institucions a asseure’s a les cadires i fer el mínim imprescindible per no ser destituït com fan molts càrrecs institucionals.


Els partits si volen contribuir activament en la independència del país han de preparar-se per donar el millor a les institucions i amb la màxima col·laboració i unitat entre ells...”


Esperem que la ciutadania es doni compte d’aquesta ineptitud i hi posi remei triant les opcions més competents.


Amb aquesta posició des de Catalunya Proposa només podem dir-li al nostre President: pel bé del país i la claredat del nostre procés de lluita: “ DIMITEIXI SENYOR ARAGONÈS”


Joan Guarch


Catalunya Proposa


13/10/23


Share by: